Sneeuwster taart

Gepost: 7 december 2019 Laatst bewerkt: 23 november 2023
Sneeuwster taart

Een sneeuwster taart. Het is weer zo’n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet eens omdat het mij ingewikkeld leek, wat meestal het geval is bij ideetjes die jaren op deze lijst blijven staan. Nee, dit keer hield een ingrediënt mij tegen. Niet eens een ingrediënt dat moeilijk te verkrijgen is, want je vindt het in elke supermarkt. Het gaat om een ingrediënt dat ik niet lekker vind. Advocaat in dit geval. Gelukkig heb ik een zusje dat ervan smult, dus ik maakte deze taart onder andere voor haar. En ze kreeg het aangebroken flesje advocaat er ook bij. Met een grote grijns vertelde ze me steeds dat ze er zo van genoot haha, heerlijk om te horen. Terug naar die sneeuwster taart. Hoewel het dus niet mijn lievelingstaart is qua smaak, ben ik wel weg van het uiterlijk. En mocht je net als ik niet dol zijn op advocaat, dan heb ik verschillende tips hoe je hem zonder zou kunnen maken. Ik heb namelijk nog wel wat lekkere ideetjes voor hoe ik hem graag zou willen eten. Er gaat dus vast nog eens een variatie online komen. Maar voor een eerste sneeuwster taart vond ik dat ik het bij het origineel moest houden.

BAKTIP: Deze ronde bakvorm is erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Sneeuwster taart-2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.13 van 8 stemmen

Sneeuwster taart

Een taart die echt bij de kerstdagen hoort: de sneeuwster taart. Een luchtig biscuit, gevuld met slagroom en advocaat.
Porties: 10 personen
Voor een 20 cm taart

Ingrediënten

Biscuit

  • 175 gram ei
  • 100 gram suiker
  • 6 gram vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maïzena

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 3 el mascarpone
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 4-6 el advocaat (of meer als je wilt)

Decoratie

  • poedersuiker

Instructies

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Ik mix dit ongeveer 10 minuten in een staande mixer op middelhoge tot hoge stand. Bekleed ondertussen je bakvorm met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit rustig en voorzichtig door het mengsel heen, je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het biscuit in 25-30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.
  • Laat het biscuit enkele minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Maak de vulling door de slagroom, mascarpone en suiker in een kom tot een stijf mengsel te kloppen. Zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Halveer het biscuit (wanneer deze is afgekoeld) horizontaal. Leg de onderkant op een bord of taartschaal.
  • Verspreid de slagroom over het biscuit, gevolgd door een laagje advocaat. Je kunt in principe zoveel gebruiken als je wilt, maar houd er ook rekening mee dat bij te veel advocaat de taartlagen gaan schuiven.
  • Pak de bovenste laag biscuit erbij. Snijd hier in de bovenkant een ster in door hem kruislings enkele keren in te snijden. Doe dit voorzichtig zodat je het biscuit niet stuktrekt. Leg de laag biscuit bovenop de taart.
  • Zet de taart in de koelkast tot je deze aansnijdt. Voor serveren bestrooi je hem met poedersuiker.
Tips

Niet zo dol op advocaat, of wil je dat de kinderen ook mee kunnen eten? Vervang de advocaat dan door banketbakkersroom of lekkere frisse passievruchtencurd of lemon curd
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar. Invriezen raad ik door de slagroom niet aan.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

41 reacties

  1. Diny schreef:

    Honderd 75 gram ei hoe veel eieren zijn dat bvbdank diny

  2. diny schreef:

    Hoe veel eieren zijn dat hondert 75 gram bvbdank Diny

    1. Marion. schreef:

      1 ei weegt ongeveer 50 gram.

  3. Tamara Haverkamp schreef:

    Zo herkenbaar. Door de advocaat had ik ook zo mijn twijfels om ooit deze taart te maken aangezien ik er totaal niet gek op ben. Maar met jou tips om de advocaat door iets anders te vervangen komt die nu zeker op mijn lijstje!! Dus super bedankt voor de tips.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zo leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  4. Wilma schreef:

    Vroeger kocht mijn moeder elk weekend een sneeuwster ?. Heb hem voor het eerst gemaakt met lemon curd; ook héérlijk. Favoriet blijft toch met advocaat ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha wat leuk! Ga je ‘m nu zelf maken met advocaat ook?

  5. Dar schreef:

    Ik vind de advocaat uit flesjes ook echt niet lekker. Eigengemaakte advocaat daarentegen… heerlijk!!! Die maken we altijd zacht van smaak en dus niet scherp zoals de flesjes. Misschien een keer proberen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik inderdaad nog een kans kunnen geven 😀

      1. Manon schreef:

        Ik zou dan toch eens tokkelroom proberen. Dit is veel zachter maar wel in dezelfde lijnals advocaat.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat is zeker een goede tip!

  6. Audrey schreef:

    Hij ziet er echt tof uit! Ik dacht ook al direct aan lemon curd als vervanger, mmm.

  7. Alike schreef:

    Voor het eerst gemaakt super gelukt met lemon curd .De eerste keer dat ik mijn lieve Pappa niet meer kan laten proeven en zien .Hij was nl brood en banketbakker (net zoals mijn opa en overgrootvader).Pappa heeft tot zijn 90e altijd nog gebakken .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat verdrietig, maar mooi dat jij zijn bakkersliefde ook in je aderen hebt stromen 🙂

  8. Hanneke schreef:

    Ik heb vandaag een variant met advocaat en een met bosvruchten gemaakt. Voor de ouderenmiddag van onze kerk. Ik ben zo benieuwd… ze zagen er in iedergeval heerlijk uit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat heerlijk. Ik hoop dat er goede reacties op komen, ik kan het me bijna niet anders voorstellen.

  9. Heidy schreef:

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt met tokkelroom ipv advocaat.
    Hij is goed gelukt en smaakt fantastisch! Bedankt voor het recept, ga dit vaker maken.
    Fijne dagen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Bedankt voor je berichtje.

  10. Martin Dijkhuizen schreef:

    Nu aan het maken met tokkelroom omdat dat lekkerder is als advocaat. Nu eens kijken wat ik met de rest van de pot kan doen

  11. Louise schreef:

    Hoi Laura,

    Welke maar vorm heb je gebruik ….. lees het nergens terug ?

    Groetjes Louise

    1. Louise schreef:

      Maat bedoel ik natuurlijk …. ?

    2. Laura's Bakery schreef:

      Er gaat even iets mis met de receptkaarten waardoor je dat niet ziet, maar 20 cm!

      1. Louise schreef:

        Super ….. dankjewel voor je reactie ?

  12. Emmie schreef:

    Ik ga deze zeker een keer maken want ik was specifiek op zoek naar een recept hiervoor. Mijn moeder kocht deze vroeger wel eens, zo’n diepvriestaart. En dat terwijl ze zelf heel goed kon bakken, maar ze ging dan voor het gemak denk ik. Ik herinner mij dat die taart op het aanrecht stond te ontdooien en ik stiekem een stukje wilde proeven. Een fikse tegenvaller met die advocaat! Ik hou nog steeds niet van alcohol dus ik ga daar een lekkere vervanger voor maken.

  13. L schreef:

    Hallo, het biscuit kwam niet uit de oven zoals die hoort te zijn. Overal keurig aan gehouden maar hij is niet gaan rijzen en was heel stug. Erg jammer. Hoe kan dit? Moet er wel maizena door?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Maizena hoort er zeker in, hier lees je al mijn tips voor het bereiden van een biscuit: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/

    2. Sandra verhoef schreef:

      Ik heb net precies hetzelfde! Helaas

  14. Miek schreef:

    Hi Laura, complimenten voor je site. Bedoel je met onder- en bovenwarmte de heteluchtstand van de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat is juist niet de heteluchtstand van de oven.

      1. Miek schreef:

        Dank je.

  15. Loftwing schreef:

    Zelf Lust ik geen slagroom en houd ik niet van erg romige dingen. waarmee zou ik de slagroom vulling kunnen vervangen? Met als resultaat een lekkere ster?

    1. Manon Haverdings schreef:

      Vruchtenyoghurt?

  16. Niska schreef:

    Waarvoor dient de mascarpone in de slagroomvulling? Is dat voor de smaak of om te zorgen dat de slagroom stijf blijft?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een stevigere room.

  17. RUTTEN FREDDY schreef:

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

  18. Denise schreef:

    Bij mij ook niet gerezen…terwijl een biscuitdeeg normaal altijd lukt, maar met dit recept niet! Jammer kerstavond..

  19. freddy rutten schreef:

    ik laat altijd mijn deeg nachtje rusten
    als de eerste keer niet lukt probeer dan de tweede keer

  20. Mieke schreef:

    Hoi, sneeuwstertaart: maak zelf de advocaat, dan is het zoveel lekkerder!

  21. Ingrid schreef:

    Hey Laura, gebruik je hieroor een gewone bakkom van 20 cm of een springvorm van 20 cm? Of maakt dit helemaal geen verschil?
    Ook voor andere recepten zit ik dikwijls met dezelfde vraag : is het om het even of je een bakkom gebruikt of een springvorm? Zo neen, waar zit het verschil, buiten natuurlijk dat de springvorm makkelijk is om je taart eruit te halen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat je met een bakkom een taartpan bedoelt, en dan is inderdaad het enige verschil dat bij een springvorm de taart/cake makkelijker te lossen is, maar verder kan het allebei.

  22. Ingrid schreef:

    ok dankjewel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept